Maatjes aan het woord

Ik en mijn maatje

Op deze pagina stellen vrijwilligers zich samen met hun 'maatje', aan u voor.
In sommige gevallen zijn het ook de maatjes zelf die laten weten hoe ze hun Wigwamvakantie ervaren hebben!

Wil je ook reviews van vrijwilligers lezen? Klik dan hier.
Wil je ook reviews van gezinnen lezen? Klik dan hier.
Wil je ook reviews van deelnemers aan een Jongerenvakantie lezen? Klik dan hier.

Wil je jouw eigen ervaringen met anderen delen? Dan kan dat door hier te klikken.

Sanne en Rienk

Ik mag van geluk spreken dat ik al zo veel ontzettend mooie wigwam-momenten heb mogen meemaken. Het mooiste wigwam-moment? Dat was misschien toch wel met Rienk!

Tijdens de winterwigwam in 2016 in Arnhem mocht in Rienk begeleiden, een jongen met het syndroom van Apert. Zijn sterke eigen willetje bracht mij soms tot uitdagingen, maar ik genoot van Rienk omdat hij lekker zichzelf was en soms ineens zo verrassend grappig uit de hoek kon komen. Zo ook tijdens de wensenavond…

Samen met andere vrijwilligers heb ik mij ingezet om een wensenavond te organiseren: ieder kind op de wigwam mocht een wens doorgeven en wij zouden deze wensen tijdens wensenavond in vervulling laten gaan. Een heel georganiseer, maar zeker de moeite waard. Sommige wensen waren vrij eenvoudig te regelen, zoals met alle vrijwilligers een nummer van Nick en Simon zingen of een potje zaalvoetbal spelen. De wens van Rienk maakte het ons toch wel iets lastiger: vliegen in een luchtballon! Tsjah, hoe doe je dat nou weer..?
Deze wens vroeg ons om iets meer creativiteit. Rienk was destijds ontzettend dol op schommelen. Helaas was er destijds nog geen schommel op het terrein in Arnhem. In de gymzaal troffen wij een stoeltje dat als een schommel aan de plafondtouwen bevestigd kon worden, dus Rienk kon nu sowieso een keer schommelen! Stap 1 was gezet! Nu die luchtballon nog… In de afgelopen week hadden wij met de kinderen met een parachute gespeeld. Laat die nou net wat weg hebben van een luchtballon! Zo kwam het idee de parachute bovenin de touwen vast te knopen. We waren benieuwd wat Rienk hiervan zou vinden…

De laatste avond was aangebroken. Vanavond zouden alle wensen in vervulling gaan! Binnen het vrijwilligersteam hadden we mensen aangewezen die de avond aan elkaar zouden praten, echter bleek dit helemaal niet nodig! Rienk had besloten het heft in eigen handen te nemen! Hij bleek een geweldige presentator voor zijn eigen wens! “Damen en heren, ik wil op de Ipad!” Oh nee, dat was het niet… Nieuwe poging dan. “Damen en heren, een luchtballon!”
En toen was het moment daar. Rienk zijn wens zou uitkomen. Hij vond het geweldig! Hij was zo blij! Het liefst was hij de hele avond blijven schommelen. “Nog een keer, nog een keer!” riep hij steeds. Ik stond bijna te huilen van blijdschap...

 

Laura Bruinsma Collage 2022.03.03

Laura en Roan

De ultieme wigwam ervaring voor mij is het kennismaken met je maatje. Het eerste gevoel, de spanning of er een klik is of niet, de nieuwsgierigheid hoe je komende weken zullen gaan, wat je het kind te bieden hebt.

Wat is het mooi dat ik in mijn 12 jaar wigwam verschillende gezinnen heb ontmoet waar jaren na de eerste ontmoeting nog contact is (geweest). Een wigwam gezin op mijn bruiloft, gezinnen die betrokken waren tijdens mijn twee zwangerschappen en op kraambezoek zijn geweest.

Toch springt er 1 mooi gezin bovenuit. Mijn wigwamfamilie, mijn bonusfamilie. In 2016 de eerste ontmoeting en na al die jaren nog dikke vrienden, veel contact. Vele wigwamvakanties samen gedraait en anders wel bij elkaar op bezoek. Sinds een aantal jaar staat 1 januari vast in de agenda dat we bij elkaar op bezoek komen. Om het jaar goed te beginnen en dankbaar zij voor de vriendschap met elkaar. Een wigwamfamilie waarvan gehouden wordt van elkaars kinderen, waar je jezelf kan zijn, waar hoogte- en dieptepunten met elkaar gedeeld kunnen worden.

Stichting Wigwam verbindt. Verbroedert. Brengt mensen bij elkaar. Het is voor velen de basis van jaren lange contacten, van het vinden van nieuwe PGB'ers/PGB adresen en vooral voor het maken van hele mooie herinneringen die voor altijd bij je zullen blijven. Wat ben ik blij en trots dat ik al jarenlang deel mag uitmaken van zo een mooie organisatie!!

Aimee Perrels (1)

Aimee en Luuk

Skipbo middagen... Wij konden altijd hele middagen skipbo spelen. Van ons eerste potje tot ons laatste potje hebben wij genoten van dit geweldige spel. Dit was voor mij de totale Wigwam-ervaring!

Jinthe

Jinthe en haar maatjes

Jinthe heeft haar mooiste ervaringen in een filmpje gezet. Kijk en geniet:

large_7015_1

Brent en Luuk

Wij hebben samen al drie Wigwamvakanties gedeeld, zonder dat wij ooit een koppeling zijn geweest. Twee jaar geleden, tijdens de tienerperiode in Valkenburg, hebben we elkaar ontmoet. Dit was trouwens ook de 1ste Wigwamvakantie van Luuk. Luuk moest wel een beetje wennen, maar heeft uiteindelijk toch het wigwamvirus opgelopen.

Vorig jaar tijdens de tienerperiode was er een avond dat een aantal ouders en vrijwilligers in de avond op stap gingen. Enkele vrijwilligers bleven achter, waarvan Brent er een van was. Tijdens deze avond hebben we heel veel gekletst en is onze vriendschap begonnen.

Die avond hebben we de Jongerenweek van de Wigwam in de herfstvakantie besproken, waarbij we hebben besloten om daar samen naartoe te gaan. Hier hebben we echt een super tijd gehad en onze vriendschap is sindsdien alleen maar hechter geworden. Dus de Wigwam zorgt niet alleen voor heerlijke vakanties, maar ook voor toffe vriendschappen!

Onze volgende vakantie is de komende voorjaarsvakantie in Valkenburg. Deze keer gaat Luuk mee als activiteitenbegeleider en Brent als assistent projectleider. Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen velen van jullie te zien tijdens deze periode!

Groetjes Brent & Luuk

large_6800_1

Amber en Rozemarijn

Regen, zon of wind hield ons niet tegen. Wij maakten van iedere dag een groot feest. In een klein tentje wakker worden van de regen met de gedachte dat het weer een gezellige dag zou worden met Rozemarijn, maakte mij iedere ochtend weer blij. Samen zwemmen, dansen, muziek maken, springen en natuurlijk alles op het strand was supertof.

Hoe gekker, harder, sneller, hoe beter voor Rozemarijn en mij. Rozemarijn haar specialiteit was gooien, van bekers tot brillen. Blikgooien was dan ook onze favoriete activiteit. Zij met de bal gooien en ik de blikken steeds weer oprapen. Wat hebben wij ons hier veel mee vermaakt.

Dit was mijn eerste Wigwam ervaring die ik echt nooit meer zal vergeten. Met een brede glimlach denk ik regelmatig terug aan alle leuke en lieve mensen die ik heb ontmoet en in het bijzonder aan mijn maatje Rozemarijn. Wat heb ik van deze ervaring en van Rozemarijn genoten. Het waren prachtige, onvergetelijke dagen!

large_6802_1

Evie en Loes

Afgelopen Wigwam vakantie zal me waarschijnlijk mijn hele leven bij blijven. Met Loes ging het namelijk niet zo goed, veel veranderingen en stress waren even teveel geworden. Het was een mooie doch ontzettend spannende uitdaging. En ook al heeft het even geduurd, wat heb ik aan het eind van de vakantie toch heerlijk met haar kunnen genieten. Het was zo fantastisch om te zien wat een Wigwam vakantie voor iemand kan doen.

Maar wat mij misschien nog meer inspireerde waren Kees en Louise, Loes haar ouders. Want wat zijn dit gulle en goede mensen. Ik heb veel van ze geleerd over hoe je sterk in het leven kan blijven staan, ook als het even tegen zit. Bedankt voor deze prachtige ervaring!

large_6664_1

Jacques en Nathan

“Dit jaar was ik voor de derde keer mee als vrijwilliger in Diessen. In augustus was ik het maatje van Nathan, een jongen van 12 jaar. De chemie tussen Nathan en mij was uitstekend. Bijgaande foto’s geven twee piekervaringen weer: Het waterballet en de Bonte avond.

Niets is zo leuk als watergevechten houden. Op de foto zie je hoe Nathan een emmer water over Anneke, de moeder van Sara, kiepert.

Nathan heeft een fascinatie voor het weer. Hij gaf elk uur de windkracht aan mij door. Tijdens de Bonte avond laat Nathan mij en de moeders op het podium als wuivende palmbomen de windkracht uitbeelden.”

large_6665_1
large_6665_2
large_6660_1

Marieke

Net zoals vorig jaar mocht ik ook dit jaar drama geven tijdens de wigwamweken, dit jaar 2 weken.

Mijn eigen kinderen gingen ook mee en wat was het dit jaar weer een feest. Drama is een prachtig iets, drama is meer dan alleen maar een toneel stukje of een leuk dramaspelletje. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen, een kind kan zich leren uiten, je leert samen spelen, kijken naar alle mogelijkheden, maar vooral heel veel plezier.

Op de laatste avond deden we een mini musical waarin alle kinderen met en zonder beperking mee deden op hun eigen manier. Mooi hoe alles dan in 1 verhaal samen kan vallen.

Het raakt me diep als ik zie hoe ouders zo positief in het leven staan maar ook de kinderen. Als een kind bijna niks meer kan maar op een ochtend naar me toe komt om te zeggen dat hij zin in de dag heeft, dan doet me dat veel.

Of kinderen die je vast pakken en blij zijn je te zien, of je hand even willen vast houden, of zelfs soms moesten huilen omdat ze je gaan missen.

Wat heb ik een bijzondere vriendschappen mogen sluiten met de kinderen, ouders en vrijwilligers, op naar volgend jaar!

large_6634_1

Corine en Mathijs

De Wigwam, heel wat vakanties inmiddels meegemaakt. Begonnen in mijn studietijd, blijven hangen tijdens mijn eerste werkjaren. Veel locaties, en daardoor families en vrijwilligers, mogen zien en leren kennen. Soms meerdere jaren achter elkaar dezelfde gezinnen, altijd weer nieuwe dingen leren en meemaken. Mijn mooiste ervaring is het dorpsfeest van Lignac, waar we bij toeval mee konden lopen en wat ontzettend leuk was! Al was mijn eerste bonte avond, incl surprise-huwelijksaanzoek, ook super. Maar lastig kiezen hoor, met alle sporten, creatief, zwemmen, kinderboerderij…. Teveel om op te noemen. Een paar jaar heb ik niet kunnen gaan helaas, maar ik heb het virus weer te pakken en vertrek zo naar ’s Gravenzande voor de herfst-week!

large_6636_1

Albert

Op een dag gingen we met de huifkar naar het klimbos. En een klimbos was het. Op grote hoogte was een parcour uitgezet. Een jongetje (een boertje) ging dapper de uitdaging aan op wel 8 meter hoogte te klimmen/wandelen. Op een tussenplateautje aangekomen moest hij plassen. Of het door angst of een volle blaas kwam, weet ik niet. Maar - naar beneden - plassen was de enige optie. Aldus geschiedde!

large_6638_1

Veerle

Wigwam is vele dingen. Wigwam is nieuwe ervaringen, wigwam is bijzondere momenten, wigwam is plezier maar wigwam is ook voor jou persoonlijk. Je leert veel van je kindje, de ouders, de vrijwilligers en van jezelf. Maar voor mij persoonlijk leerde ik daarnaast ook een van mijn beste vriendinnen kennen dankzij wigwam. Je bouwt zo snel met de groep vrijwilligers een band op maar als je een vriendin opdoet waarmee je daarna ook nog wigwamt maakt dat het extra bijzonder. Afgelopen zomer weer samen gewigwamd. Wigwam wordt een traditie en een aanstekelijk virus. Ik gun iedereen zo'n ervaring. 💚

Dit is onze eerste foto samen in actie voor wigwam in Heel, zomer 2016

large_6632_1

Fannie en Matteo

Mijn tweede keer als vrijwilliger bij de Wigwam, Samen met Matteo die voor de allereerste keer deelnam. Wat hebben we veel lol gehad, Lekker spetteren in het zwembad. Beide houden we veel van muziek, Samen Coldplay liedjes zingen vond ik echt uniek! Tijdens de trommelworkshop sloeg Matteo erop los, Alleen waren een aantal drumstokken de klos. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij, Hopelijk is mijn kleine grote vriend Matteo er dan ook weer bij. Kinderen, ouders, brusjes en vrijwilligers: volgend jaar gaan we er weer tegenaan, Want zonder jullie zou de Wigwamvakantie niet bestaan

large_6626_1

Sanne en Marijn

Marijn en ik zijn twee zomers maatjes van elkaar geweest in Frankrijk, op de locatie La Bonne Vie. Waar we voornamelijk de grootste lol hadden in alles wat beweegt (rolstoelbussen, gewone auto's, winkelkarren of in oude legerwagens waarin ik écht niet kan rijden, terwijl Marijn de hele tijd roept 'sneller en harder'), kunnen we ook leuk met de bal spelen, of in de keuken stiekem al het eten opeten. Marijn en ik vinden het allebei heel leuk om in het zwembad te spelen. Ik heb hem braaf elke keer in en uit het zwembad geholpen, maar op de laatste dag liet Marijn zien dat hij dat ook prima zelf kan en ik hem dus voor niets twee weken lang heb getild (maar dat doe ik natuurlijk met alle liefde).

large_6628_1

Jessica en Justin

Afgelopen zomer ging ik voor het 2e jaar naar ’s Gravenzande. Heerlijk 2 weken bij het strand. Ik mocht Justin begeleiden. En wat kan ik daar van genieten. Dit was voor mij de 3e keer dat ik Justin mocht begeleiden. Normaal altijd tijdens de winterwigwam in Arnhem, maar nu voor het eerst ook in de zomer. De eerste momenten bij het strand geven altijd kippenvel. Het ervaren van het zand en de zee. Wat heb ik genoten van al zijn enthousiasme en pret op het strand, vooral tijdens het catamaran varen. De golven konden niet hoog genoeg zijn voor hem, dan gierde hij het uit. Dit is waar ik heel erg van geniet in mijn vakantie, want dat is het absoluut voor mij ook. Het is niet alleen de kinderen begeleiden. Je maakt ook nieuwe vrienden. Met deze vrienden die ik in de afgelopen jaren heb gemaakt is de wigwam een feestje. Ik kijk er nu al naar uit om in de winter weer te mogen wigwammen en Justin te begeleiden.

large_6630_1

Bep en Janna

Dit jaar mocht ik Janna, een mooi meisje van 8 jaar, begeleiden. Hoewel Janna niet kan zeggen wat ze voelt, hadden we vanaf het eerste begin een klik!! En Janna kan zingen, als jij een woord zegt begint zij te zingen! De eerste week verloopt prima!! In het weekend hoor ik heel hard gehuil, Janna, en het klinkt niet goed...... Ze is gevallen en heeft een gat in haar hoofd, en moet gehecht worden in het ziekenhuis. De dagen er na horen we haar niet zingen en ook haar altijd blije glimlach ontbreekt. Ik maak me zorgen, en met mij de andere vrijwilligers ook, ze kan immers niet zeggen wat er is. Dan word ik s avonds gebeld door de jongens, medevrijwilligers , met de vraag: welke knuffel zou Janna leuk vinden?? Zij willen haar als troost een knuffel geven.... Met elkaar besluiten we dat het een olifant moet worden. Na de bonte avond, Janna is gelukkig opgeknapt en kan weer volop meedoen, krijgt ze van de jongens de olifant! Stel je het tafereel voor: in de hal een grote buggy met een blond meisje erin en twee stoere knullen op hun knieën ervoor.... dan smelt je toch..... Later krijg ik van moeder een appje: Janna ligt in bed met de olifant te kroelen en zingt van de olifant die de dikste billen van het hele land heeft❤️

large_6614_1

Petra en Max

Mijn naam is Petra, sinds vijf jaar actief verbonden aan Stichting Wigwam. Ooit begon ik mijn avontuur als begeleidster van de muziekactiviteiten op de locatie in Heel. Gevolgd door alle jongerenweken in Valkenburg en gezinsvakanties in Diessen, Valkenburg, Heel en ’s Gravenzande. Vele verhalen dwalen rond, maar ik kies ervoor om jullie lezers mee te nemen naar de zomer van 2018. Ik vertrok samen met mijn moeder, die voor het eerst meeging als keukenhulp, naar de spiksplinternieuwe locatie in ’s Gravenzande. Ik ging het avontuur aan in een tienerperiode en kwam er met frisse moed en een bonk energie aan. Voorafgaand aan de week had ik met projectleidster Elly contact gehad over de persoonlijke begeleiding van Max. Max, een speciale jongen met ongelooflijk veel muzikaal talent. Op dag één kropen wij samen achter de piano. Die had Elly speciaal voor hem geregeld. Elk vrij moment hebben wij hier besteed. Max leerde mij improviseren, de vrijheid die hij hierin had was ongelooflijk bijzonder. Tijdens onze week hadden wij niet altijd woorden nodig, de muziek liet ons spreken. Of het nu ritmes op de djembé waren, trommelen met onze handen op de trampoline of piano spelen, wij konden elkaar begrijpen.

Op de Bonte Avond sloten wij een geweldige week al improviserend af.

Wigwam draait voor mij om ontdekken, ervaren en beleven, samen met je maatje. Het is ongelooflijk mooi om te zien en te ervaren hoe snel je je kan binden aan je maatje. In één week tijd kun je het vertrouwen verdienen van prachtige kinderen en jongeren. Het is een ervaring die je heel lang met je meedraagt, naar welke locatie je ook gaat en met welke kinderen je ook bent.

Genieten met een (“zachte”) Grote G.

large_6608_1

Jasmijn en Anouk

Een glimlach van Anouk is het mooiste cadeau dat je kan krijgen, zo puur en oprecht. Daar heb ik deze zomervakantie twee weken lang van mogen genieten. De ene dag wat meer dan de andere, maar hoe langer we elkaar kenden, hoe meer vertrouwen we in elkaar kregen en hoe vaker ik die mooie glimlach zag.

Voor de tweede keer mee met de Wigwam en wat blijft het toch een bijzondere vakantie. Het is zo mooi om te zien dat de kinderen en ouders kunnen ontspannen en lol hebben samen. Activiteiten doen waarvan iedereen van te voren denkt, kan dit wel? Nou bij de Wigwam kan alles!

large_3612_0

Anneloes en Ike

Wigwamvakanties: ervaringen die je voor altijd bij blijven!

In mijn eerste jaar mocht ik Ike begeleiden. Vanaf het eerste moment was er een klik. Het jaar daarna pakte hij bij aankomst meteen mijn hand en gingen we gewoon verder waar we het jaar daarvoor geëindigd waren. Soms dingen mee doen met het programma en soms met z’n tweeën op pad. Wat hebben we genoten van het zwemmen, schommelen en snoezelen.

Niet alleen Ike heeft genoten, maar ook ik heb enorm veel plezier gehad. Het is geweldig om te zien hoe alle kinderen en ouders genieten. Je krijgt er zoveel energie van! Ik kijk alweer uit naar een volgende vakantie!

large_6610_1

Aaf

Ook ik ben vrijwilliger bij wigwam geweest. In augustus 2016 voor het eerst samen met mijn dochter en haar vriend. Ik ben werkzaam in de zorg en hoorde van een patiënt en zijn moeder dat wigwam dringend op zoek was naar vrijwilligers. De volgende dag gebeld en ingeschreven.

De dag dat wij begonnen samen met de andere vrijwilligers voelde het al goed, ik als oudste van de hele groep heb mij volledig thuis gevoeld en bijzonder om zo samen te werken! De volgende dag kwam kind dat ik begeleiden mocht, samen met zijn moeder en broertje en het klikte al snel met de moeder en het kind. In de dagen die volgden kreeg ik echt een band met hun, bijzonder om dat de jongen niet kon praten.

Na deze week met veel mooie gebeurtenissen en emoties was het moeilijk om afscheid te nemen van hun, maar mooi omdat nu de moeder ook echt vakantie heeft gehad omdat ze de zorg voor haar kinderen kon delen! Ook de vrijwilligers omdat je in een week echt contact hebt gekregen met allemaal jonge en oudere vrijwilligers!

Een mooie , leerzame ervaring een aanrader voor iedereen die iets wil bijdragen aan deze kinderen en hun ouders!

large_6603_1

Hanne en Tylo

Wat een gave vakantie! Op mijn tweede Wigwamvakantie mocht ik de foto’s maken en elke dag het krantje maken. Wat was het prachtig om al die lachende gezichten voor de lens te krijgen. Tussendoor hielp ik waar nodig was en zo leerde ik elk kind kennen. Ik durf te zeggen dat ik in die twee weken best een beetje van de kinderen ben gaan houden. Het was een feest om ze elke dag weer te mogen ontvangen. De sfeer tussen de vrijwilligers was ook top, overdag hielpen we elkaar en ’s avonds hadden we de grootste lol. Een prachtige ervaring, die ik iedereen aan zou raden!

large_6581_1

Sanne met Siem en Eline

Hoi, ik ben Sanne. Wat was ik weer een mazzelaar met zulke leuke kinderen die ik mocht begeleiden afgelopen wigwamvakantie! In de eerste week heb ik samen met Siem op de catamaran in de zee gevaren, muziek gemaakt, in het zwembad gezwommen, de reddingsbrigade bezocht en hebben we een kijkje genomen bij de dieren op de kinderboerderij. Ook al was het soms lastig voor Siem om dingen duidelijk te maken, met zijn gebaren, geluiden en door het aanwijzen van dingen kwamen we een heel eind! Ik zag Siem genieten en daar genoot ik van.

De tweede week mocht ik samen met Eline schatten zoeken op het strand met een metaaldetector, kwam de politie op bezoek, hebben we leuke bingo-prijzen gewonnen en mochten we vliegeren met hele grote vliegers. En Eline heeft mij ook nog geleerd hoe ik ‘de pastapas’ moet dansen! En wat leuk om te zien hoe lief Eline met haar broer omging.

Wat heb ik weer genoten van de zon, de zee en het strand, van het enthousiasme van de kinderen, van de lieve ouders, de geweldige projectleiding en van de gezellige sfeer onder de vrijwilligers.

large_6583_1

Laura

Hoi! Mijn naam is Laura.

Vorig jaar heb ik voor de eerste keer meegedaan als vrijwilliger bij stichting Wigwam en inmiddels heb ik er al vier Wigwamvakanties opzitten. Je kunt dus wel zeggen dat ik besmet ben geraakt met het wigwamvirus. Wat ik zo mooi vind, is dat iedereen bij Wigwam gelijk is. Niemand wordt in hokjes geplaatst en er wordt vooral gekeken naar wat wel kan. Dit om zowel de kinderen als de ouders een leuke vakantie te geven waarbij iedereen even tot rust kan komen. Ook de groep vrijwilligers wordt al heel snel goed bevriend. Je hebt namelijk samen één doel: De gezinnen een fijne vakantie te geven. Het heet wel vrijwilligerswerk, maar ik ervaar Wigwam altijd als een groot feest. Ik hoop jullie dan ook de volgende keer op dit feest te mogen ontmoeten!

large_6585_1

Bojanna en Fleur

Hoihoi, ik ben Bojanna en heb samen met Fleur een fantastische week gehad bij de wigwamvakantie in Diessen! Wat de vakantie zo mooi maakte was de bijzondere klik die we hadden tijdens deze week. Dat je bij de wigwam in zo’n korte tijd zo’n fijne band met elkaar op kunt bouwen maakt dat vrijwilliger zijn tijdens een wigwamvakantie een hele bijzondere ervaring is. Van liever nog even bij papa en mama blijven aan het begin van de week tot aan het einde van de week de hele dag vragen of je de hele bonte avond naast je maatje mag zitten. Dit maakt dat activiteiten zoals klimmen in het klimpark, zwemmen, knutselen, sport en spel, muziek en dans ontzettend leuk zijn om samen met de andere kinderen en hun maatjes te ondernemen! Het meest bijzondere van deze vakantie was de afsluiting met een lieve knuffel bij de bonte avond, waarvan bleek dat ze dit speciale privilege niet aan veel mensen geeft. Al met al is het een prachtige ervaring om als vrijwilliger in zo’n korte tijd een positieve impact te hebben op een kind en zijn/haar gezin door samen plezier te maken en even verlichting te kunnen bieden. Dat maakt dat het een geweldige vakantie is voor de ouders, kinderen en vrijwilligers!

large_6587_1

Daphne en Nova

Hoi mijn naam is Daphne. Vier jaar geleden ben ik begonnen aan het wigwamavontuur, de eerste 2 keer in Heel. Daarna samen met mijn man (sinds 22 mei) naar Valkenburg. Eerst vond hij het niks. Tijdens de kennismakingsopdracht zij hij tegen me ‘Dat ga ik echt niet doen hoor’. Twee uur later stond hij in een Mega Mindy pak. Hij is ook aangestoken met het wigwamvirus. En zo zijn we nu 4 jaar verder. Ook dit jaar zijn we weer geweest. We hadden een topgroep: allemaal hetzelfde idee: het beste voor de kinderen! Mijn man als activiteitenbegeleider en ik begeleider van superheld Nova! Zo veel mooie momenten, lieve vrijwilligers, de liefste kinderen en de beste papa’s en mama’s op de Wigwam.

large_6589_1

Sharon en Simone

Samen met twee andere vriendinnen, ging ik het avontuur aan. Ik wist nog niet helemaal waar ik aan ging beginnen, maar na de eerste ontmoeting met Simone is mijn nervositeit meteen weggegaan.

Twee weken brachten we samen door, deze weken zal ik niet snel vergeten. Lachen deden Simone en ik in koor, dat hebben onze mede wigwammers wel geweten.

Naast het plezier met die ik met Simone heb gehad, heb ik ook nieuwe vriendschappen gesloten. Na twee weken was ik deze vrijwilligers echt niet zat, maar hebben we van alle activiteiten en momenten met iedereen genoten.

Ik was op wigwamvakantie in ’s-Gravenzande, het wigwamvirus heeft ook bij mij zijn werk gedaan, Het zou zo maar kunnen dat ik daar volgend jaar weer kan belanden, ik zou iedereen aanraden om mee op wigwamvakantie te gaan.

large_6591_1

Vivianne en haar maatjes

Afgelopen jaar weer 4 geweldige wigwamweken mogen beleven. Elke week en elke kind is een bijzonder avontuur. De band die je in een week kan opbouwen met een kindje/kind is fanatische.

zien hoe zij een week lang plezier hebben op maat. Ouders/opvoeders die tot rust komen en tijd voor zichzelf hebben. Broertjes en zusjes die met elkaar kunnen optrekken en aandacht krijgen. En vooral ook voor jou als vrijwilliger bijzonder avontuur, leert veel nieuwe mensen kennen waar me je in 1 week tijd een team wordt. samen een doel om een super wigwam week te hebben. Wigwam is ook voor mij als vrijwilliger een super vakantie💚

large_6604_0
large_6604_1
large_6604_2
large_6593_1

Nick en Tylo

Voor mij was dit mijn eerste wigwam vakantie en ik stapte er blanco in. Ik kreeg een jochie van 11 toegewezen met het syndroom van down en autisme, een super toffe ervaring waarbij ik heb geleerd hoe weinig hij, maar ook andere de kinderen, nodig hebben op plezier te hebben. Van een veter tot een verhaal over een beer en van een trampoline tot de zee. Naast het begeleiden van het jochie, zorgde ik er ook nog voor dat de brusjes het naar hun zin hadden en een hele leuke vakantie zouden hebben. Ik ben dankzij deze vakantie aangestoken met het wigwamvirus en ga met de winterwigwam in Arnhem weer helpen.

large_6595_1

Manon en Bojay

Mijn eerste jaar bij wigwam vakanties! En het was echt super! Ik heb er echt van genoten en ook van hoe blij de tieners waren. Het was echt een mooi gezicht om ze zo gelukkig te zien en dat ze allemaal samen zo leuk omgingen met elkaar. Hoe de begeleiders omgingen met de tieners, maar ook met elkaar. Ik heb zeker geen spijt van dat ik hier ben geweest en ik kom zeker terug. Het was voor mij toch ook een soort van vakantie!! Dit is mijn favoriete foto, dit was met groep 1 en een vriendin, dit is Bojay, en ze was zo leuk!! Ik heb veel van haar en de andere tieners geleerd!

large_4088_1

Marijn en Ira

Mijn naam is Marijn en ik ben afgelopen zomer (2019) voor de 2e keer mee geweest als redactiemedewerker van het krantje tijdens de tienerwigwamvakantie in 's-Gravenzande.

Op de 1e dag kwam deelnemer Ira met zijn begeleider naar mij toe. Hij vroeg of die zwarte HP-laptop op het bureau van mij was. Ik zei: ”Ja dat klopt, die gebruik ik om het krantje te maken en alle foto’s te verzamelen." "Zou ik erachter mogen?" , vroeg hij. Ik wist niet goed wat hij wilde zonder internetverbinding en eigen programma's. Toch gingen we samen achter de laptop zitten. Opstarten, afsluiten en alle knoppen proberen vond hij al helemaal geweldig. Ook hebben we samen de foto’s van een dagdeel op de laptop gezet. Geweldig! In de herfstvakantie ga ik weer mee met Wigwam. Dan wil ik deze functie gaan combineren met begeleiden.

large_6599_1

Paul

Mijn mooiste Wigwam-ervaring was dat ik in één van de kinderen mezelf herkende. Het was een jongen van een jaar of twaalf die het stempel ADHD met zich meedroeg. In mijn ogen was hij gewoon een erg intelligent, eigenzinnig en druk baasje. Het portret dat hij van me tekende en dat hij mij gaf vlak voor ons afscheid was mijn mooiste persoonlijke ervaring en het portret hangt als herinnering aan mijn muur!

large_6601_1

André

Hoi, ik André en mijn maatjes “de vrijwilligers”, doen er alles aan om het iedereen naar zijn zin te maken, tijdens de Wigwam vakantie. Ikzelf geef mij al jaren op voor de huishouding. Hier mag/kan je je helemaal uitleven in het zorgen voor die ander. Vooral zorgen dat de vrijwilliger het naar zijn zin heeft en het hun aan niets ontbreekt. Zoals het ontbijt, lunch en soms ook het avondeten. Zorgen dat er de hele dag limonade/koffie en thee klaar staat. Tussen de boodschappen en afwassen etc. doen door, ook meedoen aan de activiteiten, openingstoneelstuk, catamaran varen, activiteit verse tomatensoep maken op een kampvuur. Je (gewoon) inzetten daar waar nodig is, voor je medemens wat een geweldige ervaring is dat, zeker als je de blijde gezichten ziet van iedereen. Volgend jaar weer denk ik.

large_6535_1

Wietske en Meg

Hoi, wij zijn Wietske en Meg en begeleiden elkaar. Wietske is namelijk best vaak haar tas kwijt (vindt Meg). We kennen elkaar al sinds twee jaar geleden en hebben samen in de jongerenweek in Valkenburg vakantie gevierd. Meg is 17 jaar, studeert in Nijmegen en houdt van musical. Wietske is 24 en werkt als verpleegkundige. Volgende week gaat Meg nog een weekje op kamp in Terschelling om bij te komen van deze twee weken met Wietske. Onze gezamenlijke hobby is originele foto’s maken en deelnemers van de vossenjacht de hersens laten kraken met vier op een rij. Wij hebben weer toffe dingen gedaan deze twee weken. Ohja we zijn erachter gekomen dat het naamkaartje multifunctioneel is. Om een badpak vast te knopen en om dingen (4 op een rij bord bijvoorbeeld) vast te maken aan de stoel van Meg.

large_6543_1

Noa en Shanna

Hallo, wij zijn Noa en Shanna! Noa doet dit jaar voor het eerst mee aan Wigwam en het bevalt haar heel goed! We doen samen allerlei leuke dingen en giechelen een hoop. Lekker samen snoezelen en knuffelen is wat wij het liefste doen, maar mensen vangen is ook altijd een groot avontuur! Dikke knuffel en veel kusjes, van ons xxx

large_6545_1

Jeroen en Albert

Hey iedereen! Wij zijn Jeroen en Albert. Met Jeroen als DJ hebben we nooit een stil moment. En ook al verschillen onze muzieksmaken een beetje, zijn we het vaak wel eens over wat er draait. We proberen natuurlijk ondanks de rolstoel zo veel mogelijk mee te doen met alles, maar af en toe is kijken en de muziek regelen ook erg welkom! Men zal ons wel vaak voorbij hebben zien rijden, soms zelfs met een extra passagier op de zijkant van de rolstoel. Tot ziens!

large_6523_1

Raisah en Naomi

Hoi hoi, wij zijn Raisah en Naomi! Wij zijn beiden gek op lekker eten en het liefste lachen wij de hele dag door. Het leukste tot nu toe vinden wij zwemmen samen met Kimberly, motorrijden en dansen op liedjes als de ‘hoki-poki’ en ‘hupsakee’. Wij zijn blij dat we samen met iedereen bij Wigwam kunnen genieten! Avontuurlijke knuffels en groetjes, Raisah en Naomi.

large_6525_1

Rikkert en Aernaud

Wij zijn Rikkert en Aernaud, samen zorgen wij voor alle fantastische activiteiten die plaatsvinden elke dag van de week. Van sporten tot creatief, weerwolven tot drinkpauze, wij doen ons best om te zorgen dat de activiteiten soepeltjes verlopen. Wij hopen dan ook enorm dat iedereen het allemaal enorm naar zijn zin heeft!

large_6527_1

Floris en Dave

Hoi! Floris en Dave hier! Wij zijn de beste maten. Floris is echt aan het genieten van zijn eerste Wigwam vakantie! Dave doet dit al voor het 6de jaar. Wij houden van spelletjes doen, zwemmen, stoeien, dieren kijken op de kinderboerderij en nieuwe vrienden maken. Wij hebben een speciale begroeting voor wanneer wij elkaar zien in de ochtend: we schreeuwen heel hard elkaars naam. Later!

large_6529_1

Lotte en Fenna

Hallo! Wij zijn Lotte en Fenna. Dit is de eerste Wigwamvakantie voor Lotte en voor Fenna de tweede. Lotte was vanaf het begin al erg blij met haar Wigwam-huisje. Ook maakte ze al snel veel vrienden! Wij houden allebei heel veel van zwemmen en ook knuffelen doen we graag. Dus dat wordt helemaal top deze vakantie!

Veel liefs, Lotte en Fenna

large_6533_1

Dyllan en Myrna

Hallo iedereen, wij zijn Dyllan en Myrna. Wij vinden het leuk om te hockeyen en te voetballen. Dyllan heeft Myrna een paar keer ingemaakt met weerwolven. Wij hopen nog lekker vaak te kunnen zwemmen. Wij vinden het erg gezellig bij Wigwam en Dyllan speelt vaak tikkertje met Lotte. Groetjes Dyllan & Myrna.

large_6537_1

Jessy en Laura

Hoi allemaal! Wij zijn Jessy en Laura en wigwammaatjes van elkaar. Wij vinden het gezellig om lekker te kletsen en Jessy kan heerlijke knuffels en kusjes uitdelen. Vooral de baby in de buik van Laura wordt de hele dag door Jessy verwend. Ook zijn we hard aan het oefenen met gebaren, doe jij met ons mee? liefs, Jessy en Laura

large_6539_1

Kyara en Aimee

Hai hai! Wij zijn Kyara en Aimee. Wij hebben in ieder geval 1 ding gemeen: allebei zijn we pas de tweede week van de Wigwam erbij gekomen. Maar dat betekent zeker niet dat we minder plezier hebben! Kyara en ik vinden spelletjes erg leuk. Als we even niks te doen hebben dan spelen we graag Mikado, doen we een kaartspel of gaan we weerwolven met andere kinderen. Ook een leuk weetje: elke dag heeft Kyara een ander kapsel, dat heel mooi door haar moeder is gemaakt. Helaas gaat het vaak wel door de war, omdat we bij de Wigwam natuurlijk houden van hele actieve dingen doen! Groetjes, Kyara en Aimee

large_6541_1

Naomi

Hai hai! Wij zijn Kyara en Aimee. Wij hebben in ieder geval 1 ding gemeen: allebei zijn we pas de tweede week van de Wigwam erbij gekomen. Maar dat betekent zeker niet dat we minder plezier hebben! Kyara en ik vinden spelletjes erg leuk. Als we even niks te doen hebben dan spelen we graag Mikado, doen we een kaartspel of gaan we weerwolven met andere kinderen. Ook een leuk weetje: elke dag heeft Kyara een ander kapsel, dat heel mooi door haar moeder is gemaakt. Helaas gaat het vaak wel door de war, omdat we bij de Wigwam natuurlijk houden van hele actieve dingen doen! Groetjes, Kyara en Aimee

large_6549_1

Kim

Beste toekomstige vrijwilliger,

Afgelopen twee jaar heb ik meerdere weken vrijwilligerswerk gedaan voor stichting Wigwam. Ondertussen durf ik mezelf een echte Wigwammer te noemen. (Ja, binnen de stichting is dit echt een werkwoord geworden.) In deze weken heb ik super veel geleerd en heb ik heel veel leuke mensen leren kennen. Bij stichting Wigwam werk je met verschillende gezinnen, deze gezinnen hebben minimaal een kind met een beperking of een ontwikkelingsachterstand. Samen met een enthousiast team van vrijwilligers zorg je ervoor dat de kinderen en ouders een leuke vakantie hebben. De kinderen doen mee aan ons op maat gemaakte programma en de ouders kunnen genieten van de omgeving of lekker relaxed op de locatie blijven.

Ik raad iedereen aan om vrijwilliger te worden bij stichting Wigwam, omdat het geweldig is om voor deze doelgroep een leuke vakantie te creëren. Gedurende de week/weken bouw je een band op met de kinderen en dit is erg bijzonder. Je gaat dus samen met een team van vrijwilligers en de kinderen leuke en spannende activiteiten doen. Activiteiten zoals: zwemmen, knutselen, boomklimmen, koken, paardrijden etc. Tijdens deze activiteiten zie je de kinderen opbloeien en genieten. Dit geeft mij als vrijwilliger een super goed gevoel. Het idee dat ik een kind een leuke vakantieweek kan geven is heel bijzonder. Ook vind ik het fijn om de ouders even te kunnen ontlasten van de heftige zorg die ze soms hebben voor hun kind. Ik heb dit nu dus twee keer gedaan en ik zou het zeker nog vaker willen doen, omdat het zo`n geweldige ervaring is. Je leert heel erg veel tijdens een Wigwam week, je leert dingen zoals: samenwerken, omgaan met de doelgroep, activiteiten begeleiden en het aller belangrijkste wat je leert is het creëren van een super vakantie.

Ik hoop je snel te zien bij een van de toekomstige Wigwamvakanties!

groet Kim

large_6531_1

Marieke

Hoi! Mijn naam is Marieke. Dit is mijn eerste jaar bij de Wigwam! En ik help mee tijdens de eerste week van de vakantie. Ik verricht voornamelijk hand- en spandiensten op het gebied van huishoudelijke taken; zo zorg ik er bijvoorbeeld voor dat er elke pauze genoeg limonade klaarstaat voor alle matrozen!

large_4227_1

Chris en Maaike

Wij zijn Chris en Maaike en wij kennen elkaar al 8 jaar! Wij zijn een goede match omdat wij allebei van gezelligheid houden en van gek doen. Deze wigwam gaan we samen Flugel drinken, motorrijden en zwemmen. Dat wordt helemaal top!

large_4229_1

Pim en Denny

Wij zijn Pim en Denny. Pim is 13 en Denny is 22. Wij zijn samen een top duo. Wij hebben veel leuke momenten en zo af en toe ook eens wat minder leuke momenten. Wij houden allebei erg veel van auto rijden. Ook fietsen, motor rijden en vliegtuigen spotten vinden we erg leuk om te doen. We maken samen veel lol en zijn allebei altijd wel in voor een dolletje. We zijn ondertussen behoorlijk goed op elkaar ingespeeld. Veel vrolijke groetjes van ons!

large_4231_1

Marco en Michelle

In de pauzes zijn wij vaak te vinden in het Oerwoud en spelen daar veel spelletjes. Ons favoriete spelletje is 4 op een rij. Marco is hier heel erg goed in. We hebben een scorebord om de score bij te houden. Marco houdt heel erg van zwemmen. Vooral het stoeien met de begeleiding is vaak erg leuk. Marco is zijn specialisme in het voetbal aan het trainen met Michelle. Koppen en overschieten kan hij erg goed.

large_4233_1

Mickey en Siebe

Wij zijn Mikey en Siebe en hebben het heel erg naar onze zin samen.

Wij hebben we het hele terrein al verkend op de duofiets. Ook hebben we al menig glijbaan, schommel en wipwap onveilig gemaakt, ook hebben we heerlijk in het zwembad gezwommen. Samen hebben we geprobeerd een heleboel mensen nat te spetteren en om te gooien. . Aan het einde van de dag gaan we nog even heerlijk snoezelen, wat erg rustgevend is.

large_4235_1

Geert en Maaike

Hallo iedereen! Wij zijn Geert en Maaike, wij kennen elkaar al 3 jaar van de wigwam!

We hebben er nu samen al vier leuke dagen opzitten. We hebben de afgelopen dagen dan ook al veel leuke dingen gedaan. Het meest hebben we genoten van het motorrijden, het zwemmen, het snoezelen en natuurlijk ook het zingen.

large_4237_1

Maarten, Dave en Thom

Hallo, wij zijn Maarten, Dave en Thom. We zijn 13, 20 en 23 jaar. Voor Maarten en Dave is dit het eerste jaar WigWam en voor Thom het 6e. We hebben het super naar ons zin hier. We houden van zwemmen, voetbal en van Stef Stuntpiloot. We hopen dat de laatste paar dagen net zo leuk zijn als de eerste dagen. Maar dat komt vast goed want we zijn 3 beste vrienden. Groet, Maarten, Dave en Thom

large_4238_1

Maarten en Denny

Hallo, wij zijn Maarten en Denny. Wij kennen elkaar al 9 jaar. Negen jaar geleden hebben wij elkaar leren kennen in Ossendrecht. Sinds 3 jaar zijn wij een duo hier op de wigwam. Wij hebben samen erg veel lol. Wij zijn de perfecte match. We zijn samen altijd erg aanwezig en je zult altijd weten dat wij er zijn. Wij houden allebei erg van muziek luisteren, boom klimmen en lekker gek doen. Wij gaan veel lol beleven en genieten van de activiteiten die nog komen gaan!

Meer weten?

Onze medewerkers helpen u graag verder!

06-15127416