Even voorstellen: onze nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht

Bas van der Velde

Bas van der Velde: geboren en getogen in Maastricht (Scharn, Sint-Maartenscollege). Daar op mijn 18e vertrokken naar Rotterdam om bedrijfseconoom te worden. Daarna 30 jaar gewerkt als organisatieadviseur, grotendeels via Rijnconsult. Daar ben ik ook 14 jaar bestuurder van geweest. Via een aantal interim rollen als bestuurder/directeur in de zorg ben ik sinds 1 februari van dit jaar lid van de Raad van Bestuur van Middin. Dit is een grote instelling voor mensen met een beperking in de regio Den Haag/Rotterdam. Daarnaast heb ik over de jaren de nodige ervaring opgedaan met toezicht houden.

Privé woon ik in Amsterdam met een bijna empty nest, samen met mijn vrouw Brita. Mijn oudste zoon woont in Leiden en studeert, mijn middelste dochter woont in een instelling voor mensen met epilepsie en verstandelijke beperking en mijn jongste zoon vertrekt eind deze maand op reis door Zuid-Amerika in zijn tussenjaar. Onze puppie Puck vult het empty nest een beetje op.

Door mijn gezinssituatie met een dochter met een beperking, weet ik hoe fijn het is om als gezin samen op vakantie te kunnen gaan en hierin ook wat ontzorgd te worden. Door mijn professionele diverse achtergrond wil ik graag een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van Wigwam met voldoende aandacht voor vrijwilligers, projectleiders en vooral de gezinnen waar het om draait.

Ik heb mijn eerste dagtocht naar Houthem er al op zitten en ben onder de indruk van de mensen en vooral het werk dat is verzet sinds de Geul buiten de oevers trad. Ik kijk uit naar verdere ontmoetingen.

Meer weten?

Onze medewerkers helpen u graag verder!

06-15127416