Corona regels

corona

Nog even en dan kunnen we weer wigwammen……. Heerlijke vooruitzichten, met z’n allen genieten van het samen zijn.

We willen nog even de geldende afspraken onder uw aandacht brengen (zie bijlage). Deze afspraken zijn afgeleid van het landelijk beleid en afgestemd met de GGD. Uiteraard volgen we de landelijke maatregelen en passen we het protocol aan indien dat nodig is. We gaan ervan uit dat alle vakanties weer net zo fijn worden als altijd.

Zelftest
Om het risico op besmetting tijdens de Wigwamvakanties zo klein mogelijk te houden willen we aan iedereen vragen om maximaal 24 uur voor vertrek een zelftest af te nemen, ook als u reeds gevaccineerd bent. Deze test is bedoeld voor iedereen die op dat moment geen corona gerelateerde klachten heeft. Heeft iemand wél corona gerelateerde klachten, dan moet er een afspraak gemaakt worden bij de GGD.

We kunnen niemand verplichten om een zelftest af te nemen en gaan ook niet om een bewijs vragen van een negatieve uitslag. We hopen echter dat iedereen bereid is om wél een zelftest af te nemen. Niet alleen voor de eigen gezondheid maar ook voor die van alle andere (kwetsbare) deelnemers.

Geeft de zelftest een positieve uitslag, dan gaan we ervan uit dat degene níet naar de Wigwamvakanties komt maar zich zo snel mogelijk laat testen door de GGD.

Vaccinatie
Om deel te nemen aan een Wigwamvakantie is een Covid-19-vaccinatie niet verplicht. Het kan echter wel zo zijn dat er tijdens de vakantie activiteiten plaatsvinden, waarvoor een corona-toegangsbewijs verplicht is. Denk bijvoorbeeld aan restaurants, cafés, festivals, wedstrijden, bioscopen en theaters.
Je krijgt een coronatoegangsbewijs (QR code) als:

  • je volledig gevaccineerd bent,
  • je corona hebt gehad en weer beter bent,
  • je een negatieve PCR-test hebt van maximaal 24 uur oud.

Ben je niet in het bezit van een corona-toegangsbewijs (QR code), dan kun je dus niet deelnemen aan betreffende activiteit. Wigwam zal zich dan inspannen om voor betreffende deelnemers een alternatieve activiteit aan te bieden.

! Ben je niet in het bezit van een geldige QR-code, dan vragen we dat vooraf aan de vakantie aan de projectleider te laten weten, zodat hij/zij hiermee rekening kan houden in het programma.

We hopen dat iedereen meewerkt aan alle opgestelde richtlijnen en adviezen zodat we samen weer kunnen genieten van een heerlijke Wigwamvakantie!

Coronaprotocol Wigwam

Mochten er na het lezen van het protocol nog vragen zijn, neem dan zeker contact met ons op.

Meer weten?

Onze medewerkers helpen u graag verder!

06-15127416