Donaties en giften 

Wij zijn erg blij met donaties en giften van bedrijven of particulieren. De NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) doneert jaarlijks. Andere bedrijven doneren incidenteel, vaak door het voeren van leuke acties. Hier een aantal voorbeelden van gulle gevers:

 

Op de Maatschappelijke Beursvloer Parkstad werd een succesvolle match gemaakt met WellColl Groep, zij verhuren onder de naam RentaRolla o.a. (aangepaste) vakantiebussen en -busjes en zijn ook gespecialiseerd in het aanpassen van auto's en busjes voor mensen met een beperking. Wij kregen een verhuiswagen te leen om nog heel veel spullen in Heel op te halen, die we over andere locaties kunnen verdelen. Dank!

Dank zij Frissen Groentechniek uit Valkenburg a/d Geul kunnen wij de grasvelden rond de huisjes in Valkenburg optimaal onderhouden. Zij betaalden maar liefst de helft van onze mooie nieuwe Honda benzine grasmaaier.

Klussen bij Wigwam is natuurlijk al leuk, maar nu ook nog een fluitje van een cent, dank Frissen Groentechniek! Dank!

 

Stichting Wigwam gaat samenwerken met Plus van Wijnbergen in Beek! Wij gaan er dit jaar al onze boodschappen doen. Maar we lopen niet alleen de super uit met een vol boodschappenmandje met mooie producten, we mochten ook nog een mooie donatie ontvangen! Dank Plus!

Tijdens NL Doet op 11 maart 2017 werden de 2 nieuwe XL huisjes in Valkenburg a/d Geul voorzien van een eigen mooi terras. Jordy Redding van Van Boekel Groep gaf niet alleen vakkundige instructies aan de vrijwilligers zodat deze bestrating mooi strak werd uitgevoerd, hij doneerde ook nog de benodigde materialen voor de bestrating! Dank hiervoor!

Tijdens NL Doet 2017 waren weer vele vrijwilligers actief in Valkenburg a/d Geul. Er werd hard gewerkt, buiten met maaien en schoffelen en het aanleggen van 2 nieuwe pleintjes en binnen werden de huisjes weer grondig gepoetst. Onder de vele vrijwilligers ook de medewerkers van UPS, de wethouders van de gemeente Valkenburg en medewerkers van Industriebank LIOF. LIOF doneerde ook nog € 500,- voor materialen! Dank aan iedereen voor de geweldige inzet!

Medtronic geeft jaarlijks geld aan goede doelen. Medewerkers van Medtronic mogen zelf een goed doel aandragen. Daphne Pannemans, zus van onze beleidsmedewerker, had Stichting Wigwam voorgedragen, en samen met nog 3 goede doelen werden wij uitgekozen! Daphne mocht voor ons een cheque van maar liefst € 4000,- in ontvangst nemen!. Op de foto oa. de overhandiging van de Medtronic cheque (Daphne Pannemans in het midden).

 

Stichting het Diakonessenhuis uit Leeuwarden heeft het fantastische bedrag van € 3000,- gedoneerd aan Stichting Wigwam. Met dit mooie bedrag willen zij het mede mogelijk maken dat gezinnen uit de provincie Friesland konden deelnemen aan de Wigwamvakanties van 2016. Uiteraard waren wij erg blij met hun bijdrage!

Op 8 juli jl. was het groot feest bij Novusoft in verband met de opening van hun nieuwe pand. Ipv een bloemetje of andere attentie was er een donatiepot neergezet met daarbij de vraag om Stichting Wigwam te steunen. En dat is gelukt! Ruim 1500 euro werd door de gasten gedoneerd aan Stichting Wigwam!

Novusoft is het ASP.NET software ontwikkelingsbedrijf van de heer Kroezen, vader van 4 kinderen, waaronder Wigwammer Justin. De familie Kroezen is inmiddels een van de regelmatig terugkerende gezinnen die elk jaar weer uitzien naar een heerlijke Wigwamvakantie.

Dankzij al jullie stemmen is er heel 2015 in Specsavers Maastricht gespaard voor Stichting Wigwam. Vorige week kwamen de medewerkers van Specsavers Maastricht met een cheque op bezoek in Valkenburg om de mooie opbrengst bekend te maken: maar liefst € 3888,75 werd er gespaard. Dank Specsavers Maastricht en alle klanten die gedoneerd hebben!

 

Donna Peeters shiftleader speelautomaten en Georgina Jellema management assistent van het Casino Valkenburg a/d Geul kwamen een donatie brengen van € 155,- ! Dank!! Op de foto vlnr Donna, Georgina en Wigwam's Dorien die de donatie in ontvangst mocht nemen.

IKEA liet de kerstwens van onze projectleider van Valkenburg a/d Geul, Mieke Buntinx, uitkomen!. Zij had haar wens voor spulletjes voor Stichting Wigwam. in de wensboom bij IKEA Heerlen opgehangen. Haar wens werd uit de boom gehaald, en Stichting Wigwam mocht een wensenlijstje opstellen! Mieke en Rachel mochten na een feestelijk onthaal met 2 volle karren de IKEA verlaten.

Superleuk en super bedankt IKEA Heerlen!

 

NSGK sponsort specifieke projecten, Stichting Wigwam mocht in augustus 2015 een cheque ontvangen van € 20.000,- voor het project "Drempelreductie in de transitie".Dit geeft ons de mogelijkheid de gezinnen te ondersteunen bij alle wijzigingen en aanpassiingen die de nieuwe Zorgwet met zich meebrengt. Zo ondersteunen wij gezinnen bij het het invullen van hun zorgbeschijving (als onderdeel van de zorgovereenkomst), Lees meer over NSGK

Na een fantastische benefietavond in Theater de 2 Hondjes in Hellevoetsluis, waarbij wij genoten van een fantastische voorstelling van Eva Crutzen en Jerry, mocht Hanny een cheque van € 5100,- in ontvangst nemen voor Stichting Wigwam! De avond was mogelijk gemaakt door de Soroptimistclub. Jeanine Schouten, moeder van een van 'onze' wigwamkinderen was de initiatiefneemster. Zij droeg ons als goed doel voor bij de Soroptimistclub. Johan Veenstra stelde het theater de Twee Hondjes in Hellevoetsluis beschikbaar en Eva Crutzen tradt daar samen met Jerry belangeloos op!!

Elk jaar kunnen ROCKWOOL medewerkers ervoor kiezen hun kerstpakket te doneren aan een goed doel. Dit jaar was dat Stichting Wigwam! Financieel directeur Dick Snellenberg van ROCKWOOL en PV-voorzitter Marleen Folkerts overhandigden de cheque van € 7.500 aan Hannie van Leeuwen en Rachel Pannemans van Wigwam! Met zo'n bedrag kunnen we ervan uitgaan dat heeel veel medewerkers aan ons gedacht hebben! Wij wensen iedereen bij ROCKWOOL hele fijne feestdagen!

Glas kapot in de deur onze PowWow! Met gelaagd glas blijkt dit geen goedkope reparatie. Gelukkig was Glaspunt bereid ons een korting te geven, en is de PowWow weer helemaal in orde voor wie er zijn bijeenkomst of vergadering wil houden! Dank!

Sinds 1997 heeft het Dr. C.J. Vaillant Fonds, het Goede Doelen Fonds van de LVC, een groot aantal goede doelen en waardevolle initiatieven ondersteund, en in 2015 mocht ook Stichting Wigwam het mooie bedrag van € 10.000,- ontvangen. Uiteraard is dit zeer welkom!

René Driessen van Future Media Productions heeft een mooie film gemaakt over Stichting Wigwam. Wij hopen met deze film nog meer gezinnen enthousiast te maken voor een Wigwamvakantie of een Survivalweek, maar ook mensen of bedrijven die ons willen steunen. Verder geeft de film een goed beeld van wat onze vrijwilligers allemaal doen om onze wigwamkinderen en -jongeren een supertijd te bezorgen! Rachel en Dorien gaven hem als dank een mooi wigwambeeldje gemaakt door kunstenaar Paul de Win.

Om de film te bekijken klik hier

Communieklas Tessa Kroezen doneert €180,-

De communieklas van Tessa Kroezen heeft een bedrag van €180 gedoneerd aan Stichting Wigwam! Naast Tessa hebben ook Fleur, Iza, Noortje, Kim, Cas, Sarah, Robel, Marilon, Bram, Thijs en Melanie geld gespaard. Zij zijn allen leerlingen van de Willibrordusschool en de Molenwiek. Tessa is het zusje van Wigwamkanjer Justin. Dank aan alle spaarders!!

Wigwamvakanties ontvangt € 1605,- van SSRA

Studentenvereniging SSRA, één van de grootste studentenverenigingen van Amsterdam, vindt het belangrijk om zich in te zetten voor maatschappelijke doeleinden. Éen van de manieren waarop zij dit doen is door het organiseren van een jaarlijks benefiet diner en -veiling. Dit jaar zamelden de leden geld in om Wigwamvakanties te steunen! Een fantastisch gebaar!!

Dispuut Selene's Cabarestaffette groot succes

Op woensdag 11 februari 2015 vond in de Stadsschouwburg te Nijmegen de jaarlijkse Cabarestafette van Dispuut Selene plaats.Niet alleen was het een super leuke avond met optredens van oa Op Sterk Water, maar Wigwamvakanties mocht na de voorstelling ook nog een cheque van € 1250,- in ontvangst nemen. Een echte feestavond dus!! Dank aan Dispuut Selene! Op de foto Wigwamvakanties' Hanny van Leeuwen met Lina Rooijackers, die Wigwamvakanties heeft aangedragen als goede doel bij het dispuut.

Multicopy Maastricht ontwerpt nieuw briefpapier

Ons nieuwe briefpapier is binnen, én meteen al in gebruik genomen, met dank aan Multicopy Maastricht. De bekende blauw/oranje wigwam heeft plaats gemaakt voor een ontwerp waarin de inmiddels bekende groene blaadjes look zorgt voor een frisse groene aanblik. Multicopy maakte het nieuwe briefpapier én de nieuwe enveloppen kosteloos voor ons op. Tegelijkertijd was ook de nieuwe wervingsfolder voor Vrijwilligers was klaar, dus heel wat dozen erbij op kantoor!

Ook succesvolle matches Beursvloer Maastricht

Op de beursvloer in Maastricht werden ook leuke contacten gelegd. Oa. met Sesam Academie, zij gaan ons ondersteunen met advies over meerjarige sponsoring, Trajekt gaat ons keukenblok in elkaar zetten in de Pow Wow, en bij de ING én bij Mosaqua én bij Intratuin Maastricht mogen wij een donatiezuiltje plaatsen! Daarnaast gaat WeTalk Telecom ons advies geven! Ook zij mogen een nachtje in een Wigwam overnachten!

Succesvolle Matches Beursvloer Parkstad

Op 6 november nam Wigwamvakanties deel aan de Maatschappelijke Beursvloer in Parkstad, waar vraag en aanbod van maatschappelijke behoeftes elkaar vinden. We hebben matches kunnen maken met Meander / Vegro (medegebruik van hun busjes en (medische) hulpmiddelen); Future Media Productions (promotiefilmpje) en Weller (fotograaf). Als ruil boden wij een overnachting in onze Wigwams aan.

Proper sponsort keukenblok

De firma Proper in Heerlen heeft een bedrag van € 700,- gedoneerd aan Wigwamvakanties voor de aankoop en het plaatsen van een keukenblok in onze nieuwste aanwinst: praathuis Pow Wow in Valkenburg a/d Geul. Als alles klaar is volt een foto!

De sponsorloop Zweit veur Leid in Maastricht op 4 januari was een mooie start van het nieuwe jaar. De groene T-shirts met de tekst "Wigwamvakanties, voor iedereen een feest" waren goed vertegenwoordigd, en of er nu een toptijd werd gelopen of gewandeld: de echte winnaars waren de 4 goede doelen! Wigwamvakanties mocht een cheque van € 13.059,- in ontvangst nemen! Een prachtig bedrag, lees meer over deze sposnorloop en bekijk de foto's!

lees meer >>

Johanna KinderFonds steunt Wigwamvakanties

Het Johanna KinderFonds zet zich in voor kinderen en jongeren met lichamelijke handicap. Ze steunen projecten die bijdragen aan zelfstandigheid en autonomie... dus ook Wigwamvakanties! Zij hebben een mooie bijdrage beschikbaar gesteld voor de Wigwamvakanties in 2014 en wensten de gezinnen meteen veel plezier en mooi weer!

Sita Recycling ondersteunt Valkenburg

Tijdens de zomervakantie hebben wij in Valkenburg a/d Geul door de vele gezinnen in onze Wigwams extra afval. Sita Recycling Regio Zuid heeft aangeboden om ons ook dit jaar weer te ondersteunen met de extra afvalinzameling door een extra container te plaatsen en deze gratis te legen! Dank jullie wel Sita!

Stichting BLADT Charity doneert aan Wigwamvakanties

BLADT Charity heeft een heel mooi bedrag gedoneerd voor de Wigwamvakantieweken in de zomer 2014. BLADT Charity is een stichting die goede doelen en projecten financieel ondersteunt. Het fonds is opgericht door de familie Bladt die -na de verkoop van een goedlopend bedrijf- iets terug wil doen voor de samenleving. Zij steunen projecten die iets nieuws en extra's betekenen voor groepen mensen die bijzondere hulp of aandacht nodig hebben. Voor meer informatie: www.bladt-charity.nl

Bloesem Parade Vilt steunt Wigwamvakanties

Op 5 en 6 april 2014 organiseerde de Wandelvereniging Vilt samen met de stichting IKL-Limburg vanuit Vilt de 3e editie van de BloesemParade. De wandelingen voerden langs een aantal fraaie bloeiende hoogstam-boomgaarden en laagstam-plantages.

Parkeren was gratis maar aan de wandelaars werd een donatie gevraagd voor Wigwamvakanties. Dit leverde het mooie bedrag op van € 400,- !!

Actie Kon. Beatrixschool, Brunssum

De Kon. Beatrixschool in Brunssum schonk € 644 euro aan Wigwamvakanties! Tijdens de kerstdagen hield de Kon. Beatrixschool een actie waarvan de opbrengst voor Wigwamvakanties was. Vlak voor de Paasdagen werd de cheque met het gulle bedrag aan ons overhandigd door de kinderen!

Dank!!

Communiegroep kiest Wigwamvakanties als goed doel

Op 26 mei doen Maud en Luc Janssen de Eerste Heilige Communie in Berg a/d Maas. Maud zit op de Mytylschool Adelante in Valkenburg a/d Geul en haar broer Luc op de basisschool ‘de Avonturijn’ in Berg a/d Maas. Het collectegeld dat tijdens de communiemis opgehaald wordt, is geheel voor de Wigwamvakanties bestemd. Maud en Luc gaan samen met hun ouders al meerdere jaren mee met Wigwamvakanties, en alle kinderen hebben unaniem voor dit doel gekozen.