Petra van Boetzelaer:

Petra en haar twee zoons Robert en Mark zijn in 2010 voorzichtig begonnen met een WigWam vakantie dichtbij huis, in Arnhem. Sinds 2013 gaan ze naar Puylagorge in Frankrijk. In korte tijd grote stappen gemaakt, en enorm enthousiaste WigWammers geworden. Nog regelmatig verzucht Petra "Had ik het maar eerder aangedurfd". Nu kijken ze uit naar de volgende vakantie!

Want als er iéts vakantie is voor ouders van een kind met een beperking, is het de WigWam wel! 

Een boek lezen onder de Franse zon. Wat een heerlijk vooruitzicht! De laatste keer dat ik naar het buitenland was geweest met de kinderen – nee, sinds de geboorte van Mark is dat niet meer gebeurd. We zijn de afgelopen zeven jaar in Nederland gebleven, waarvan vijf zeer natte zomers. De kans dat het in Frankrijk zó veel regent is toch iets minder!

 

Een collega liet weten zijn dakkoffer te willen verkopen. Hebbes, dat is de eerste aankoop voor deze vakantie! Op zoek naar dakdragers voor onze auto struin ik Marktplaats af maar dat blijkt nogal precies te moeten. Dan toch maar op zoek naar nieuwe dakdragers, misschien. Als iemand nog dakdragers voor een Opel Vectra Onyx, bouwjaar 2001 weet, hou ik me aanbevolen!

 

Ik bel mijn vriendin, haar zoon Mathijs en Robert zijn dikke vrienden. Ook zij zijn ingeloot om mee te gaan! Dat mochten we beiden aangeven op het aanvraagformulier, dat de jongens in dezelfde periode naar dezelfde locatie vakantie wilden houden. En dat is gelukt! Wat zullen de jongens plezier hebben samen. Net zoals onze eerste WigWam hoop ik dat ze samen het terrein veilig houden, gaan surveilleren, want beide hebben in hun eigen wereld de zeer verantwoordelijke taak van beveiliger danwel politieagent. Mathijs wees de weg in zijn rolstoel, Robert vertelde wat hij allemaal zag terwijl hij achter Mathijs aan liep. De ouders voelden zich bijzonder veilig!

 

Goed gaar was ik, in de trein terug van weer een medisch overleg over Robert, toen het telefoontje kwam. Het was Dorien van de WigWam Vakanties: We zijn ingeloot om deze zomer mee te gaan met de WigWam naar Frankrijk! De moeheid verdween als sneeuw voor de zon. Liefst had ik een rondedansje gedaan, maar ik bleef keurig op mijn stoel zitten, héél blij stralend!

Wat een goed begin van het nieuwe jaar. WigWammen en dan in Frankrijk dit keer, wow! De afgelopen twee jaar zijn we in Nederland met de WigWam meegeweest, en echt, ik wou dat ik het véél eerder had aangedurfd. Want ik zou toch zeker niet ook nog in de vakantie tussen allemaal gehandicapte kinderen zitten. Zo dacht ik er eerst over, maar dat is wel even helemaal 180 graden gedraaid.

 

Want als er iéts vakantie is voor ouders van een kind met een beperking, is het de WigWam wel! Veel lieve vrijwilligers die de zorg van je kind(eren) over nemen, zodat jij als ouder echt gewoon hele dagen achtereen, twee weken lang, vrij bent. Het gevoel dat je je dagen in kunt vullen zoals jij dat wilt, als ouder, is er een van ongekende luxe. Helemaal omdat je weet dat je kind in goede handen is.

Vooraf heb ik alle informatie aangeleverd die ze nodig hebben over Robert (18), en ook over mijn jongste zoon zonder beperking, Mark (dan 7). Beide jongens worden ingedeeld in een van de drie groepen, waarbij elk kind met beperking een eigen begeleider heeft. De groep van brusjes zonder beperking krijgen één of twee begeleiders, afhankelijk van de grootte van de groep. En iedereen draait mee in het programma dat de WigWam biedt. De kinderen hebben plezier, de ouders hebben rust. Wat een zalig vooruitzicht!