header image

Blog

Bericht 1 t/m 5 van in totaal 13 berichten.

Monique Kroezen is moeder van 4 kinderen, 3 'gewone' kinderen, en één heel speciaal kind, Justin. Voor Wigwamvakanties schrijft zij in deze rubriek af en toe een blog om haar ervaringen met andere gezinnen te delen. Lees hier haar nieuwste blog. U kunt ook een reactie plaatsen! Lees meer »

Op een heel mooi plekje in Limburg, omringd door bomen, bonte paardjes en maasplassen, daar is het wigwamparadijs. Het is daar zo mooi groen en het is er warm en zomers, zelfs als de zon niet schijnt. Want dan schijnt de grijze lucht. De lucht die in het dagelijks leven soms dreigend is door zorgen en verdriet, klaart daar onmiddellijk op. De witte punten van de wigwamhuisjes steken stralend af tegen een wolkeloze hemel. Omzoomd door prachtige bomen staan ze in een cirkel opgesteld. Binnen in de cirkel op het mooie groene gras is plek voor ieder kind. Iedereen doet mee en iedereen telt mee. Handicap of niet. Het is geen issue meer. Plezier voert de boventoon en daarom zijn wij eindelijk vrij. Zoals het hoort op vakantie. Lees meer »

Het is soms lastig. Eigenlijk merk ik dat het steeds moeilijker wordt. Dertien jaar op pad met Justin trekt zijn wissel op ons. Me afvragend wat voor karakter hij zou hebben, hoe zijn stemgeluid zou zijn als Justin ‘echt’ zou kunnen praten. Als hij naar het voortgezet onderwijs had kunnen gaan. Verliefd worden misschien? Stiekem met vrienden een eerste biertje drinken en met glazige ogen thuis komen. Een utopie. Een wereld waarin we met Justin nooit zullen... samengaan, ondanks onze hoop. Lees meer »

Jongste wilde niet naar huis. Snikte hartverscheurend hoe erg hij het afscheid nemen vind. Hoe kon ik het hem uitleggen terwijl de brok in mijn keel onmogelijk weg te slikken voelt? De intensiteit van de wigwam moet je ervaren. En al weet ik dat niemand onder jullie met ons wil ruilen, wij willen geen ander gezin. Geen andere vakantie. Lees meer »

Zwaaien heel ver naar de zon Waarin de wind je subtiel kust Schommelend steeds verder omhoog Vakantie met de wigwam is een must Lees meer »